Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

0raid

Νέα Αρχή! - Retroworld.gr(2011-2023)

Recommended Posts

Ήταν Φεβρουάριος του 2011 , οπού ξεκίνησα την ιδέα να δημιουργήσω ένα site αποκλειστικά για αγγελίες retro (υπολογιστές, κονσόλες , περιφερειακά) , μιας και εκείνη την περίοδο ήμουν μέλος σε όλα τα γνωστά retro site (retromaniax, retrovisions,amigaplanet,amigahellas , τα οποία όλα είχαν αγγελίες αλλά δεν ήταν αποκλειστικά για αυτό , αλλά κυρίως forum για κουβέντα , ανταλλαγές απόψεων, tutorials.

15 Μαρτίου 2011 βγήκε στον αέρα το retroworld.gr ένα site αποκλειστικά για αγγελίες! , ο αρχικός μου ενθουσιασμός μετριάσθηκε αρκετά όταν είδα την αντιμετώπιση από αρκετά retro site τις εποχής οπού δεν είδαν με καλό μάτι αυτήν την κίνηση (ίσως φοβόντουσαν ότι θα τους πάρει κίνηση – το οποίο και δεν ισχύει γιατί όλοι όσοι αγαπάμε την retro κοινότητα είχαμε λογαριασμούς σε όλα site , το καθένα έδινε κάτι διαφορετικό) , και έτσι αρκετά δεν δέχτηκαν ούτε καν να ανακοινώσω στα forum τους την δημιουργία του retroworld.gr – γιατί ήταν διαφήμιση! , όμως υπήρχαν και site τα οποία και στήριξαν την κίνηση αυτή αλλά θα ξεχωρίσω ένα από αυτά , το iamretro.gr το όποιο και με στήριξε στην προσπάθεια αυτήν έμπρακτα και ευχαριστώ τα παιδιά που το είχαν οπού και να είναι!

Το retroworld.gr σιγά σιγά άρχισε να μεγαλώνει – το πρώτο μηνά μόνο ξεπέρασε τις 150 αγγελίες! , και άρχισε να είναι μια ιστοσελίδα οπού ο άλλος ήξερε αν ψάχνει κάτι η αν ήθελε να αγοράσει retro θα κοίταγε εκεί πρώτα και μετά αλλου!, για τα επόμενα 2 χρονιά το retroworld.gr είχε συνέχεια ανοδική πορεία (2000+ αγγελίες) , βέβαια με πολύ προσωπικό χρόνο αφιερωμένο από εμένα καθώς και από τους moderators που ήταν εκείνη την εποχή.

To 2013 το retroworld.gr άλλαξε χέρια – ένα γνωστό μέλος στην retro κοινότητα και μεγάλος συλλέκτης μου έκανε μια πρόταση την οποία και δέχτηκα μετά από πολύ σκέψη μιας και εκείνη την εποχή είχα διαφορά προβλήματα και μηδέν χρόνο , και με βοήθησε στο να πω ΝΑΙ η διάθεση αυτού του μέλους να το ανεβάσει και να το κάνει ακόμα μεγαλύτερο και καλύτερο όπως και ήθελε!

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια το retroworld.gr άρχισε να έχει κατηφορική πορεία και άλλαξε αρκετά και εμφανισιακά καθώς και σαν πολιτική και κανόνες (βάζοντας και αλλά πράγματα μέσα για πώληση) , υπήρχαν εντάσεις με χρήστες , είχε γεμίσει με spam , και παρόλο όλα αυτά το site κράταγε σταθερά και ο κόσμος πάντα εκεί έψαχνε αν ήθελε να βρει κάτι να αγοράσει η να πουλήσει…

Δυστυχώς ο νέος ιδιοκτήτης δεν είχε γνώσεις προγραμματισμού , και παρόλο που τον βοήθησα αρκετά πρώτα χρόνια (οπότε μου ζητήθηκε ήμουν εκεί) , δεν κατάφερε να βρει τους καταλλήλους συνεργάτες και να συντήρησή το retroworld.gr , αυτό έφερε και σαν αποτέλεσμα πολλά τεχνικά πρόβλημα και τα τελευταία χρόνια η σελίδα να ανοίγει και να κλείνει λόγου μη πληρωμής του hosting κτλ.

Πλέον εδώ και λίγες μέρες το retroworld.gr πέρασε και επίσημα ξανά στην κατοχή μου (το domain έληξε και δεν ανανεώθηκε) , οπότε αγοράστηκε ξανά το retroworld.gr και στήθηκε ξανά ένα νέο retroworld.gr βασισμένο στην πιο γνωστή πλατφόρμα για forum και extra custom plugins για αγγελίες και feedback , όλα αυτά με σύγχρονο και εύχρηστο σχεδιασμό με ένα και μοναδικό σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει αυτό που υποσχέθηκα πίσω στο 2011 , έναν forum για όλους εμάς τους λάτρεις του retro computing , ένα market ώστε να βρούμε και να ξαναγοράσουμε τα παιδικά μας χρόνια! Ναι γιατί αυτό αγοράζουμε πλέον αποκτώντας ξανά τον παιδικό μας υπολογιστή η κάποιο παιχνίδι που μεγαλώσαμε με αυτό.

Καλή αρχή και καλές αγορές σε όλους μας!
 

  • Like 2
  • Love 1

Share this post


Link to post

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε ΣύνδεσηCopyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
×
×
  • Create New...