Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

0raid

Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;  

66 μέλη εχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιός ήταν ο πρώτος σας υπολογιστής;

Recommended Posts

Amstrad 6128 + Colour Monitor παρακαλω, 87 ή 88 καλοκαιρι ήταν, 120.000 δραχμές καινούριος. Τι ωραία εποχή. Ακόμα θυμάμαι πως δεν άνοιξα τα πακέτα εκείνο το βράδυ και πως περίμενα το πρωί να έρθει ο τηλεορασάκιας τεχνικός που είχε το εργαστήριο του στη γωνία ο κυρ Γιώργος καλή του ώρα όπου και να ναι  για να δούμε πως δουλεύει αυτό το πράγμα και ιδιαίτερα το...φλόππ διαβάζοντας το μάνουαλ.

Πρώτο παιχνίδι ; BLASTEROIDS ! προνομιακά σε δισκέτα.

Επεξεργάστηκε από Italo Disco
  • Like 2

Διόρθωση. Πρέπει να ήταν το 89 τώρα που το ξανακοιτάζω γιατι εκεί κοντά σε μένα μιλούσε σε κεντρική ομιλία κάποιος απο το....ΠΑΣΟΚ Πρέπει να ήταν για τους θιασώτες ο Απόστολος Κακλαμάνης. Καλοκαίρι του 89 λοιπόν εφόσον τώρα το επιβεβαίωσα απο το google. Ντάξει a trip down memory lane το ποστ.

• Like 2

On 9/4/2023 at 1:01 ΜΜ, orion24 έγραψε:

Ναι. Είχε και ένας φίλος μου HYUNDAI Super-16V, ενώ ένας άλλος είχε 286-12 με 20 MB σκληρό. Και οι 2 τα αγόρασαν την ίδια περίοδο με τα ίδια λεφτά. Το δίλημα ήταν αν αγοράζει μάρκα ή αν παίρνεις no-name που τον έστηνε το κατάστημα της γειτονιάς με πιο advanced hardware. Εγώ 1 χρόνο μετά πήρα 386/40, 4MB RAM, 80MB HDD no name με 340.000 και ένας άλλος φίλος μου πήρε 386/40, 4mb RAM 210MB HDD της INFO-QUEST με 500.000 (ήταν 600 και το παζάρεψε). Και οι 2 που πήραν μάρκα, βλέποντας τα δικά μας, τοι είχανε μετανοιώσει. 

Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε πήρα το Hyundai, αλλά επειδή το είχα ψάξει αρκετά δεν ήταν ακριβή λύση τότε. Φίλος πήρε κάπου 2 χρόνια μετά 286 της Quest - και του είχε πάει κοντά διπλή τιμή) - και θυμάμαι όταν έκανα ένα dir να διαβάσει απο δισκέτα και σκρόλαρε η οθόνη έπαθα μικρό σοκ από το πόσο ταχύτερα το έκανε.

Το Hyundai το είχα πάρει από ένα κατάστημα που ήταν Πατησίων και Στουρνάρη, αλλά είσοδο από Πατησίων θυμάμαι και νομίζω αμυδρά δεν ήταν εντελώς γωνιακό αλλά το ακριβώς δίπλα.

Επεξεργάστηκε από scientist

On 9/4/2023 at 1:01 ΜΜ, orion24 έγραψε:

Ναι. Είχε και ένας φίλος μου HYUNDAI Super-16V, ενώ ένας άλλος είχε 286-12 με 20 MB σκληρό. Και οι 2 τα αγόρασαν την ίδια περίοδο με τα ίδια λεφτά. Το δίλημα ήταν αν αγοράζει μάρκα ή αν παίρνεις no-name που τον έστηνε το κατάστημα της γειτονιάς με πιο advanced hardware. Εγώ 1 χρόνο μετά πήρα 386/40, 4MB RAM, 80MB HDD no name με 340.000 και ένας άλλος φίλος μου πήρε 386/40, 4mb RAM 210MB HDD της INFO-QUEST με 500.000 (ήταν 600 και το παζάρεψε). Και οι 2 που πήραν μάρκα, βλέποντας τα δικά μας, τοι είχανε μετανοιώσει. 

Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση το επώνυμο μηχάνημα ήταν το Hyundai; Άσε, καλύτερα... ανώνυμο! 😀

Άλλωστε, από όσο είμαι σε θέση να θυμάμαι και τα no name συνήθως την έκαναν τη δουλειά τους, με μόνη εξαίρεση τα Turbo-X που τα πρώτα 10 χρόνια ήταν ό,τι χειρότερο κυκλοφορούσε στην Ελληνική αγορά...

17 ώρες πρίν, Italo Disco έγραψε:

Ακόμα θυμάμαι πως δεν άνοιξα τα πακέτα εκείνο το βράδυ και πως περίμενα το πρωί να έρθει ο τηλεορασάκιας τεχνικός που είχε το εργαστήριο του στη γωνία ο κυρ Γιώργος καλή του ώρα όπου και να ναι  για να δούμε πως δουλεύει αυτό το πράγμα και ιδιαίτερα το...φλόππ διαβάζοντας το μάνουαλ.

Εντυπωσιακός. Προσωπικά ποτέ δεν θα άντεχα να αφήσω καινούριο μηχάνημα στο κουτί του για ένα ολόκληρο βράδυ. Βασικά νομίζω ότι αν έμπαινα στο σπίτι με τον καινούριο υπολογιστή και έπρεπε να πάω κατεπειγόντως στην τουαλέτα θα τον έπαιρνα μαζί μου να τον ξεπακετάρω εκεί! 😛

• Haha 3

2 ώρες πρίν, dony έγραψε:

Εντυπωσιακός. Προσωπικά ποτέ δεν θα άντεχα να αφήσω καινούριο μηχάνημα στο κουτί του για ένα ολόκληρο βράδυ. Βασικά νομίζω ότι αν έμπαινα στο σπίτι με τον καινούριο υπολογιστή και έπρεπε να πάω κατεπειγόντως στην τουαλέτα θα τον έπαιρνα μαζί μου να τον ξεπακετάρω εκεί! 😛

Σωστό αλλά είχα άγνοια κινδύνου για το πόσο εθιστικά θα ήταν όλα αυτά στο μέλλον.

• Like 1
  • Haha 1

19 ώρες πρίν, dony έγραψε:

Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση το επώνυμο μηχάνημα ήταν το Hyundai; Άσε, καλύτερα... ανώνυμο! 😀

Άλλωστε, από όσο είμαι σε θέση να θυμάμαι και τα no name συνήθως την έκαναν τη δουλειά τους, με μόνη εξαίρεση τα Turbo-X που τα πρώτα 10 χρόνια ήταν ό,τι χειρότερο κυκλοφορούσε στην Ελληνική αγορά...

Καλά νομίζω τότε επώνυμα ήταν - προφανώς - τα IBM, τίποτα Tulip, Olivetti κτλ... όλα τα άλλα - και τα Hyundai - ήταν φτηνά συμβατά. 

Για τα πρώτα Turbo-X δεν έχω γνώμη, δεν είχα πετύχει τότε κανένα, αλλά ακόμα θυμάμαι με φίλο να πηγαίνουμε στο Πλαίσιο στη Στουρναρη για να πάρουμε προσφορες για PC - του φίλου - και να μας λέει ο πωλητής την ατάκα ότι δεν είναι Ελληνικά συναρμολογούμενα αλλά έρχονται - νομιζω - από Ταιβάν έτοιμα.

Για κακή του τύχη διαβάζαμε RAM, Computer για όλους και λοιπό συναπάντημα, οπότε απλά τον χαιρετήσαμε - που ήθελε να γλεντήσει 2 παιδάκια - και συνεχίσαμε την έρευνα σε άλλα καταστήματα.

• Haha 1

37 λεπτά πρίν, Always Somewhere έγραψε:

Amstrad PC 1512 και μετά Amiga 500 🙂

ο 1512 ηταν πολυ ωραίο μηχάνημα - για την amiga νομιζω εχουν τελειώσει τα λόγια …. Ότι και να πεις είναι λίγο…

• Like 3

Sinclair ZX Spectrum 128K, το μακρινό '86, ακόμα το έχω , και το κασετόφωνο Sanyo DR-201.. το spectrum χρειάστηκε μια αλλαγή μεμβράνης πληκτρολογίου και το DR-201 καινούργια λαστιχάκια, αλλά κατα τα άλλα δουλέυουν καλά. Μετά πέρασα σε Amiga 500 το '88 και αργότερα σε PC. 

• Like 3

13 ώρες πρίν, 0raid έγραψε:

ο 1512 ηταν πολυ ωραίο μηχάνημα - για την amiga νομιζω εχουν τελειώσει τα λόγια …. Ότι και να πεις είναι λίγο…

Το καλυτερο απο τα pc εκεινης της εποχης και ο 1640 καλος αλλα iconic ειναι ο 1512.

• Like 3

On 12/4/2023 at 8:45 ΜΜ, panoskor@hotmail.com έγραψε:

Spectrum +2 Grey εν έτει 1988. Μαζί με αυτόν το Robocop2 & Double Dragon 2. Αγαπημένος...

Συγνώμη αλλά τα εχεις μπερδέψει λίγο...ειδικα το ρομποκοπ 2 θα το πηρες μετα το 1990 ίσως αρχες 91 ενώ και το dd2 δεν εμφανίστηκε πριν το 91...ίσως επαιξες τις πρώτες εκδόσεις!

On 14/4/2023 at 1:19 ΠΜ, XLV έγραψε:

Sinclair ZX Spectrum 128K, το μακρινό '86, ακόμα το έχω , και το κασετόφωνο Sanyo DR-201.. το spectrum χρειάστηκε μια αλλαγή μεμβράνης πληκτρολογίου και το DR-201 καινούργια λαστιχάκια, αλλά κατα τα άλλα δουλέυουν καλά. Μετά πέρασα σε Amiga 500 το '88 και αργότερα σε PC. 

πωπω... το να πηρες τον ψύκτρα εκείνη την εποχή ήταν πράγματι σπάνιο αφού όλοι εκαναν το βημα από τα 48αρια σε αμστραντ η c64....πολύ καλό και σπάνιο μηχάνημα....για την αμίγκα το 1988 δεν θα πω πολλά πέραν του ότι θα σε ζήλευαν όλοι....

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε Σύνδεση

Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
  • Create New...