Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

Recommended Posts

Πολλοί πιστεύουν ότι λόγο τον social και κυρίως του Facebook είναι η αίτια που πέθαναν τα forum , εγώ θα διαφωνήσω τα forum είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα από τις ομάδες του Facebook…..ίσως γιατί μεγαλώσαμε με τα forum να το βλέπω διαφορετικά , αλλά για εμένα προσωπικά παρόλο που η δουλειά μου έχει να κάνει με την τεχνολογία και ένα κομμάτι και με τα social , τα forum δεν θα πεθάνουν ποτέ και πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να τα κρατήσουμε ζωντανά , ποια είναι η γνώμη σας?

Share this post


Link to post

Καλησπέρα, έχω καταλάβει μετά απο χρόνια συμμετοχής σε forums γύρω απο διαφορετικά θέματα οτι όντως τα forums είναι τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με τις ομάδες στα social media.

Εννοείται οτι στα forums οι πληροφορίες είναι πιο ομαδοποιημένες, περισσότερο ελεγχόμενες θα έλεγα μιας και στα forums συνήθως συμμετέχουν λιγότερα μέλη άρα και αυτοί που όντως αγαπούν το θέμα του εκάστοτε forum συν οτι λόγω του κόστους συντήρησης ενός forum, δημιουργείται μια καλύτερη οργάνωση απο τα μέλη και τη διοίκησή του.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται οτι οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου, αρκούνται κυρίως σε φωτογραφίες ή video για να πάρουν τις πληροφορίες που θέλουν και αυτό οφείλεται στο οτι δεν υπάρχει πλέον είτε ο χρόνος είτε η διάθεση για να διαβάσεις κάτι. Είναι γενικότερο το κακό βέβαια καθώς ας πούμε αν προτείνεις σε κάποιον να διαβάσει μια σειρά Comics θα προτιμήσει να περιμένει το Netflix να το βγάλει σε σειρά. Ασχέτως φυσικά του οτι δε θα έχουν απόλυτη σχέση τα δύο αυτά μέσα.

Με λίγα λόγια πλέον η ευκολία μπαίνει πάνω απο τη σωστή - ολοκληρωμένη ή πιο σφαιρική ενημέρωση -  ανταλλαγή απόψεων

Επεξεργάστηκε από Alexkidd

Share this post


Link to post

Οι facebook ομάδες είναι πιο άμεσες και τα περισσότερα posts γίνονται για likes και όμορφα σχόλια. Τα forums όμως μένουν, αρκετά θέματα έχουν ήδη αναφερθεί σε αυτά (ακόμη και αρκετά χρόνια πριν) και μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και με περισσότερη λεπτομέρεια. 

Share this post


Link to post

Χίλιες φορές προτιμάω να γράφω και να διαβάζω σε forum, παρά στο Facebook. Υπάρχει περισσότερη αμεσότητα, συνήθως είναι μικρές διαδικτυακές κοινότητες στις οποίες όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζονται με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι περισσότερη οικιότητα και, το κυριότερο, μπορείς να αναζητήσεις και να εντοπίσεις πληροφορίες και συζητήσεις πανεύκολα. Ενώ στο Facebook αν περάσει κανένας μήνας άντε να ξαναβρείς μετά αυτό που έψαχνες...

Share this post


Link to post

To facebook είναι χρήσιμο πιστεύω κυρίως για τη διάδοση π.χ. ενός νέου παιχνιδιού, και γενικά είναι πιο επιφανειακό. Έχει και μη αποτελεσματικό ψαχτήρι γενικά, ενώ συχνά ο κόσμος που μπαίνει σε ένα group δεν είναι και απαραίτητα φαν, ενώ για να γραφτείς σε φόρουμ συνήθως είσαι.

Μου αρέσουν τα φόρουμ κυρίως γιατί η ταξινόμιση και γενικότερος τρόπος λειτουργία βοηθάει στο να μένει μια πληροφορία για καιρό και να βοηθά περισσότερους. Στο facebook, π.χ. σε μια απορία χρήστη, θα βοηθηθεί ο ένας που ρώτησε. Στο φόρουμ έχει τύχει να βοηθηθώ από απορία 10 χρόνων πριν από κάποιον άλλο.

Share this post


Link to post

Τώρα που πιάσατε αυτό το θέμα, θυμήθηκα που έμπαινα με την Amiga και ένα μόντεμ 2400 , σε ένα φόρουμ, που περναμε τηλέφωνο για να συνδεθούμε. Δε θυμάμαι πως λεγόταν, κάτι με Hellas ήταν το όνομα του. 

Τώρα όσον αφορά το Facebook δε ξέρω γιατί δεν έχω.

 

Share this post


Link to post

Καλώς σας βρήκα κι εδώ, εντάξει, νιώθω μια συγκίνηση γιατί γράφω ποστ σε φόρουμ μετά από κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια!

Η αλήθεια είναι πως μας "έφαγε" το FB, ίσως κι όχι άδικα καθώς με ένα εργαλείο συγκεντρώσαμε πολλές "ανάγκες". Τώρα το αν συγκρίνεται με ένα φόρουμ, όχι,, είναι πολύ πιο απρόσωπο γιατί έχεις πάντοτε την αίσθηση πως "σε βλέπουν κι άλλοι", αλλά είναι πιο γρήγορο και φυσικά, έχει άπειρους χρήστες, οπότε θα βρεις και θα διαβάσεις πολλά. Σε κάθε περίπτωση, why not both, που λέει και το περίφημο meme. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. 

Εύχομαι να προχωρήσει το retroworld, οπως και όλα τα ρετρο ελληνικά sites, μιας και αφενός δεν είμεθα πολλοί, αλλά πάντα βρίσκουμε τρόπο να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου 😛 Το παν είναι τα μέλη, αν μαζευτεί κι εδώ μια καλή παρέα, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την όποια ρετροκοινότητα έχει απομείνει σήμερα.

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
16 ώρες πρίν, Other_Reality έγραψε:

Σε κάθε περίπτωση, why not both, που λέει και το περίφημο meme. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. 

Εύχομαι να προχωρήσει το retroworld, οπως και όλα τα ρετρο ελληνικά sites, μιας και αφενός δεν είμεθα πολλοί, αλλά πάντα βρίσκουμε τρόπο να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου 😛 Το παν είναι τα μέλη, αν μαζευτεί κι εδώ μια καλή παρέα, μόνο θετικό μπορεί να είναι για την όποια ρετροκοινότητα έχει απομείνει σήμερα.

 

Μωρέ είσαι γνωστός Facebookάκιας εσύ, σε ξέρουμε! Πέραν της πλάκας, τα fora είχαν φτάσει πραγματικά σε μια πολύ μίζερη κατάσταση πριν από μερικά χρόνια. Όχι από την άποψη ότι είχαν λίγα μέλη, αλλά από το ότι είχαν κακό κλίμα. Θεωρώ ότι αυτό το τελευταίο έχει αρχίσει να εκλείπει τον τελευταίο καιρό ακριβώς επειδή αρκετοί καταλάβαμε ότι τα θέλουμε πραγματικά να λειτουργούν και δεν την παλεύουμε με τα social media (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο)...

Share this post


Link to post

@dony 

Ναι είμαι (κατά το "ναι, αθλούμαι" του τρισμέγιστου Τσάκωνα)  τι άλλη επιλογή έχουμε σήμερα άλλωστε; Δεν είναι απαραίτητο κακό τα social, προφανώς είναι η σάρα και η μάρα εκεί μέσα, αλλά αν μπεις σε κατάσταση "Ignore/Cancel", και όχι "Retry", οταν το μυαλό σου βγάζει error με την σαβούρα όπως η χαλασμένη δισκέτα στο AmigaDOS ένα πράμα, τότε θεωρώ πως παλεύεται.

Πάντως ναι, ελπίζω στην νεκρανάσταση των φόρουμ κι εγώ, όμως σήμερα το FB ευτυχώς ή δυστυχώς, έχει αντικαταστήσει πολλές από αυτές τις ανάγκες. Επιτυχώς όχι, αλλά λειτουργικά, και με την άμεση δυνατότητα για μπλοκ, γίνεται δουλειά. Σε μικρές, μαζεμένες και non-public ομάδες πάντα, γιατί αλλιώς πράγματι μπλέκεσαι.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ναι βρε, σε καταλαβαίνω και εν μέρει συμφωνώ. Και γράφω "εν μέρει" γιατί πραγματικά θεωρώ ότι το Facebook κάνει 1.000 διαφορετικά πράγματα μεν, αλλά τα κάνει και τα χίλια με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Τέλος πάντων, τι να κάνεις, πώς αλλιώς θα μας έδινε ευχές στις πιο άκυρες γιορτές η θεία από το χωριό αν δεν υπήρχε το Facebook, ε; 😄

Share this post


Link to post

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε ΣύνδεσηCopyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
×
×
  • Create New...