Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

Dimitris1980

Members
 • Δημοσιεύσεις

  45
 • Ημερομηνία Εγγραφής

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες

  6
 • Αξιολόγηση

  Μη Διαθέσιμη

Posts Δημοσιεύθηκαν από Dimitris1980


 1. 2 ώρες πρίν, Dimitris1980 έγραψε:

  Αυτές τις μέρες έπαιξα το Warcraft Adventures: Lord of the Clans όπου σχεδόν είχε ολοκληρώσει η εταιρεία το παιχνίδι και τελικά το ακύρωσε το 1998. Το 2016 όμως το ανέβασε κάποιος στο διαδίκτυο και μπορείτε να το βρείτε στο www.archive.org.

  Επειδή τα cutscenes δεν παίζουν σωστά, μπορείτε να κατεβάσετε το Release version 1.0 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες ώστε να λύσετε το πρόβλημα. Το παιχνίδι τρέχει κανονικά στον υπολογιστή μου με Windows 10. 

   

   

  1.jpg

  2.jpg

  3.jpg

  4.jpg

  https://warcraftadventures.wordpress.com/2022/07/31/final-version-1-0-released/


 2. Αυτές τις μέρες έπαιξα το Warcraft Adventures: Lord of the Clans όπου σχεδόν είχε ολοκληρώσει η εταιρεία το παιχνίδι και τελικά το ακύρωσε το 1998. Το 2016 όμως το ανέβασε κάποιος στο διαδίκτυο και μπορείτε να το βρείτε στο www.archive.org.

  Επειδή τα cutscenes δεν παίζουν σωστά, μπορείτε να κατεβάσετε το Release version 1.0 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες ώστε να λύσετε το πρόβλημα. Το παιχνίδι τρέχει κανονικά στον υπολογιστή μου με Windows 10. 

   

   

  1.jpg

  2.jpg

  3.jpg

  4.jpg


 3. 4 ώρες πρίν, 0raid έγραψε:

  Μοναδική ευκαιρία λεμε!! ΜΟΝΟ 500 ευρώ! 😃 Προλαβαίνετε , ανέβηκε πριν λίγες ώρες η αγγελία...

  Screen Shot 2023-08-25 at 07.39.26.png

   

  Πράγματι, το είδα κι εγώ. Εξαιρετικά σπάνια θα σχολιάσω τιμές, αρνητικά τουλάχιστον. Για την περίπτωση αυτή πάντως, τραγικό :) 

  • Like 1

 4. Ωραίο θεματάκι και πολύ εύκολη απάντηση. 

   

  Πρώτη επιλογή: Guybrush Threepwood με την εμφάνιση του Νο2 να περιπλανιέμαι στα σκοτεινά μέρη του Scabb Island και να ψάχνω για τα κομμάτια του χάρτη του Big Whoop στα διάφορα νησιά. 

  Άλλοι χαρακτήρες ωραίοι  που μου έρχονται στο μυαλό:

  Gabriel Knight (ομορφόπαιδο και τυπάς)

  Indiana Jones (καθηγητής και μάχιμος)

  Ken - Street Fighter (ο πιο στυλάτος και μουράτος για μένα),

  Bernard Bernouli (μόνο και μόνο για να κάνω παρέα στην απίστευτη μορφή, τον Hoagie)

  Rex Nebular (ωραίος τύπος με χιούμορ)

   

   

   

  • Love 1

 5. Να προσθέσω ότι πρόσφατα βρήκα τις classic εκδόσεις στην σελίδα του archive που τρέχουν κανονικά σε Dos PC (και όχι μόνο) και έχουν και speech. Απλά ψάχνετε στο ευρετήριο της σελίδας για Monkey Island Ultimate Talkie και θα βρείτε και τα 2. Τα πέρασα σε cd και μετά αντιγραφή στο παλιό PC (Cyrix 6x86 με Dos και Windows 95) και τρέχουν κανονικότατα σε περιβάλλον Dos.

  Για τις επιλογές τρέχετε το εκτελέσιμο αρχείο με την λέξη help. Δηλαδή για το The Secret of Monkey Island: Monkey.exe help και για το Monkey Island 2: Monkey2.exe help. Έτσι επιλέγετε π.χ. τι κάρτα ήχου θέλετε να χρησιμοποιήσετε

  Π.χ. για μουσική Roland πληκτρολογείτε Monkey.exe r1

  Με Ctrl+T έχετε και ομιλία και υπότιτλους. Ο συγχρονισμός ομιλίας-υπότιτλοι είναι άψογος.

  • Like 2
  • Love 1

 6. Υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια που με ελκύει περισσότερο κάποια θεωρητικά υποδεέστερη έκδοση.

  Π.χ. το The Secret of Monkey Island είναι καλύτερο σε IBM PC CD (256 χρώματα, γραφικό inventory, audio cd μουσική) από την έκδοση της Amiga. Αρκετοί όμως προτιμούν της Amiga και λένε ότι είναι καλύτερη. Δεν είναι καλύτερη αλλά έχει μια δικιά της ομορφιά που μπορεί να σε τραβάει περισσότερο. Παίζει ρόλο ακόμα και που πρωτοέπαιξες ένα παιχνίδι γιατί εκεί το έμαθες και εκεί το βλέπεις σωστό. Παίζει ρόλο ακόμη και ο αυθεντικός εξοπλισμός (υπολογιστής, οθόνη κλπ.) για το πως δείχνει το παιχνίδι.

  Π.χ. δεν μπορώ να παίξω Conquests of Camelot στο PC, δεν μου κάνει αίσθηση. Αντίθετα στην Amiga και τον Atari με τραβάει περισσότερο.

  Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Renegade. Προσωπικά μου αρέσει μακράν περισσότερο απ΄όλες η έκδοση του Amstrad CPC. 

   

   

   

  • Like 1

 7. 21 λεπτά πρίν, dony έγραψε:

  Φοβάμαι - επειδή τους τελευταίους 2 μήνες έχω στήσει έναν 6128 δίπλα στο γραφείο μου και παίζω συχνά-πυκνά τα παιχνίδια του - ότι στον τομέα "ομαλότητα κίνησης", πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τα δύο μηχανήματα απλά ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία. Δεν το είχα προσέξει μέχρι πρόσφατα είναι η αλήθεια και ίσως να χρέωνα κάποια σπασίματα του CPC στους εξομοιωτές, αλλά με το πραγματικό μηχάνημα είναι εμφανέστατο το πρόβλημα...

  Είχες αναφερθεί σε παιχνίδια αυτού του είδους (R-Type etc.) σε άλλο θέμα και τα έψαξα στο youtube. Μικρός είχα Amstrad CPC 464, άλλος στην γειτονιά Spectrum αλλά κανείς δεν είχε Commodore. Bλέποντας λοιπόν κάποια παιχνίδια στον Commodore, ομολογώ ότι με εντυπωσίασε 🙂 . Το Shadow of the Beast και το Turrican II π.χ. που τσέκαρα πρόσφατα έχουν φοβερή κίνηση.

  • Like 1

 8. 23 λεπτά πρίν, dony έγραψε:

  Zeta Wing 2 στον Commodore 64. Απλά δεν υπάρχουν λόγια.

  Βλέποντας βίντεο τέτοιου είδους παιχνίδια όπως 1942, 1943, R-Type, Xenon, μπορώ να πω ότι οι εκδόσεις Commodore είναι κλάσεις ανώτερες από Amstrad CPC. Έχουν τρομερή κίνηση και scrolling.

  • Like 1

 9. Αυτές τις μέρες παίζω τα κάτωθι (όταν βρίσκω χρόνο φυσικά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων):

  The Lost Files of Sherlock Holmes σε Dos PC. Μέχρι στιγμής πολύ καλό adventure game.

  The Dig σε Macintosh. Έχω κολλήσει αν και πιστεύω είμαι κοντά στο τέλος. Αργόστροφο, δυνατό και φοβερό soundtrack. Θέλει υπομονή.

  Τερμάτισα (το είχα τερματίσει πριν χρόνια σε PC Dos Speaker) επίσης το Leisure Suit Larry 1 σε Apple IIGS μέσω ScummVM (εξαιρετικά ηχητικά εφέ), το Leisure Suit Larry 1 Enhanced σε Macintosh (πολύ χιούμορ τα Larry και τρομερή μορφή ο πρωταγωνιστής) και το Broken Sword 2 σε Windows 95 PC το οποίο ευχαριστήθηκα περισσότερο από το 1 γιατί έχει λιγότερους διαλόγους. 

  Έχω αφήσει επίσης τα The Legend of Kyrandia Macintosh CD (με λύση το παίζω, δύσκολο στον λαβύρινθο), το Fable (συμπαθητικό adventure) σε Windows 95 PC, Ripper (δυνατό adventure, το αρνηντικό ότι δεν έχει subtitles) σε Macintosh και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα 🙂 . 

   

  • Like 1

 10. 2 ώρες πρίν, dony έγραψε:

  Προσωπικά θεωρώ πραγματικό retro lover περισσότερο αυτόν που έχει μονάχα emulators των κλασικών μηχανημάτων αλλά παρακολουθεί ενδελεχώς τις εξελίξεις, αγοράζει νέες παραγωγές, δοκιμάζει νέα demos και παίζει τα σύγχρονα παιχνίδια που κυκλοφορούν παρά τον άλλο που έχει 2 αποθήκες με 500 μηχανήματα των 80s και δεν χρησιμοποιεί κανένα. Φυσικά γούστα είναι αυτά και ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, απλά οι "συλλέκτες" ("στοκαδόροι" είναι το πιο σωστό) πέρα του ότι δεν προσφέρουν τίποτα, συμβάλουν και στην αύξηση των τιμών των μηχανημάτων αποσύροντας πολλά από αυτά από την αγορά...

  Επίσης, θα πρέπει να αναφέρω κάτι που δεν αναφέρθηκε: στην περίπτωση που κάποιος ασχολείται με την ανάπτυξη νέου software για 8/16bits μηχανήματα, η χρήση εξομοιωτών και άλλων tools για σύγχρονα λειτουργικά είναι μονόδρομος καθώς γλυτώνει πολύ χρόνο και διευκολύνει τρομερά την όλη διαδικασία. Αν κάποιος έχει δουλέψει με το CBM prg studio μπορεί να καταλάβει.

  Σωστά. Πριν μερικά χρόνια αγόρασα από Ebay το The Secret of Monkey Island IBM PC CD version. Ανέβασα κάποιες φωτογραφίες στο facebook σε ξένο retro group και ένας με ρώτησε αν θα ασχοληθώ με το παιχνίδι. Του έστειλα στο καπάκι φωτογραφίες όπου είχα φτάσει ηδη στο Part II του παιχνιδιού και μου λέει ότι εκείνος τα έχει αυθεντικά σχεδόν όλα της εταιρείας αλλά τα παίζει μόνο μέσω ScummVM σε μοντέρνο υπολογιστή και  τα κανονικά τα κρατάει στα ράφια. Τσαντίζεται ένας άλλος και του λέει ότι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ συλλέκτη και παίχτη. Ο ένας τα αγοράζει και ασχολείται πραγματικά και ο άλλος τα συλλέγει και όταν τα βαρεθεί και αποφασίσει να τα πουλήσει, θα τα δώσει σε εξωφρενική τιμή.

  • Like 1
  • Love 1

 11. 17 ώρες πρίν, Italo Disco έγραψε:

   Ωραίο θέμα καταρχάς. Αυτό που θυμάμαι σαν τέτοια περίπτωση είναι όταν είχα μιλήσει με έναν άγνωστο μου και μου είχε πεί οτι διέθετε έναν Atari 1040 STE μαζι με ασπρομαυρο και εγρωμο μονιτορ συν δισκετες εννοειται και 3 ποντικια.

   Όταν του είπα τι ζητάει για όλα αυτά μου είπε το αμίμητο "Άκου φίλε, αύριο θα είναι όλα αυτά μαζί σε δύο μεγάλες κούτες σε έναν σκουπιδοντενεκέ κοντά στο σπίτι μου, αμα τα προλάβεις καλώς"

   

  Εννοείται οτι τα...πρόλαβα και για αυτό γράφω και αυτό το περιστατικό.

  Αυτό και αν είναι σούπερ γεγονός!


 12. Πέρα από ρετρό δεν μαζεύω άλλα πράγματα. Βέβαια, εγώ θέλω να ασχολούμαι με τα μηχανήματα οπότε είμαι περισσότερο player παρά συλλέκτης. Γενικότερα μου αρέσει η παλιά εποχή. Ταινίες όπως Jaws, The Godfather, ο Εξορκιστής κλπ. έχουν μια άλλη μαγεία με την τότε εικόνα και ήχο. Ακόμη και η μουσική των 70s με συγκροτήματα όπως Pink Floyd, Queen, Alice Cooper κλπ έχει άλλη αίσθηση.

  • Like 1

 13. Μιας και έχει αναφερθεί ότι σήμερα τα κόστη αρκετών ρετρό υπολογιστών/περιφερειακών/κονσολών/παιχνιδιών κλπ. είναι πολύ ακριβά, υπάρχουν ωστόσο και οι περιπτώσεις που αρκετοί από μας βρήκαν κάτι σε πολύ καλή τιμή ή ακόμη και δωρεάν. Αυτή τη στίγμή μου έρχονται τα κάτωθι στο μυαλό μου:

   

  1. Amiga 500 (2020)

  Για δύο χρόνια περίπου μου έλεγε φίλος/κουμπάρος (έχω βαφτίσει το παιδί του) ότι πρέπει να έχει στο πατρικό του μια Amiga 500. Η συγκεκριμένη είχε φτάσει σε εκείνον από φίλο σε φίλο πριν αρκετά χρόνια (δεκαετία 90) και δεν είχε ασχοληθεί ποτέ. Κάποια στιγμή το 2020 τον πρέσσαρα λίγο για να το τσεκάρει κι έτσι μια μέρα μου έστειλε φωτογραφίες της Amiga που βρήκε. Στην επόμενη επίσκεψη μου την έδωσε στο κουτί της δωρεάν.

   

  2. Amiga 1200 (2021)

  Έπιασα κουβέντα με έναν συνάδερφο που είχε λίγο καιρό στην εταιρεία που εργαζόμουν τότε και του είπα ότι ασχολούμαι με ρετρό υπολογιστές. Μου είπε ότι πρέπει να έχει στο πατρικό του μια Amiga χωρίς να ξέρει σε τι κατάσταση είναι και δεν είχε επίσης ασχοληθεί ποτέ. Την είχε ο πατέρας του απ' ότι κατάλαβα. Μου στέλνει την Κυριακή λοιπόν φωτογραφίες της Amiga και φυσικά χάρηκα πολύ γιατί ήταν η 1200. Πλησίαζαν τα Χριστούγεννα και στην εταιρεία αποφασίσαμε μια ομάδα ατόμων να κάνουμε κλήρωση και να πάρουμε δώρο έως και 20 ευρώ σε αυτόν που θα μας τύχει. Μου είπε ο συνάδερφος λοιπόν ότι έτυχε το δικό μου όνομα και για να μην τρέχει να ψάχνει να αγοράσει δώρο, θα μου δώσει την Amiga.  Ήταν το δώρο μου για τα Χριστούγεννα του 2021.

   

  3. Sonnet Nubus G3 500mhz accelerator (2009)

  Είχα αγοράσει τότε τον Macintosh Performa 6116CD (aka Powermac 6100) ο οποίος έχει επεξεργαστή PowerPC 601 στα 60mhz. Δοκιμάζοντας λοιπόν πολλά παιχνίδια, διαπίστωσα και έμαθα ότι αρκετά προγράμματα και παιχνίδια που είναι φτιαγμένα για Motorola επεξεργαστές, η αρχιτεκτονική των PowerPC τα τρέχει με κάποια μορφή emulation με αποτέλεσμα να πηγαίνουν αργά. Θυμάμαι παιχνίδια όπως Monkey Island 1 & 2, Gabriel Knight, Police Quest 4 να έχουν αργή ταχύτητα και να σέρνονται κι όλας κάποια από αυτά. Έτσι άρχισα να ψάχνομαι για λύσεις ταχύτητας και μου πρότειναν από ξένα forums κάποιον accelerator της Sonnet. Κοίταζα στο ebay και γενικά στο internet και δύσκολα έβρισκα. Ότι έβρισκα ήταν γύρω στα 200τοσο mhz και οι τιμές ξεπερνούσαν τα 150 ευρώ. Μέχρι που βρήκα έναν τύπο από το New Jersey με πάρα πολλά apple parts και πουλούσε την πιο γρήγορη κάρτα για αυτό το μηχάνημα μόνο στα 25 usd. Του έστειλα μήνυμα καθώς και τα στοιχεία μου και την διεύθυνση και μου είπε ότι θα κοστίσει 66 usd με τα μεταφορικά και θα μπει σε ένα μικρό κουτάκι διαστάσεων τόσο x τόσο. Δεν δούλευε εκείνος με paypal αλλά με υπηρεσίες όπως MoneyGram και Western Union. Το έψαξα λίγο, βρήκα ότι η ACS χρησιμοποιεί την MoneyGram κι έτσι προχώρησα με την παραγγελία. Του έστειλα αποδεικτικό, μου έστειλε email ότι πήγε και παρέλαβε τα χρήματα και όλα ok. Έστειλε την κάρτα μαζί με δισκέτα με τους drivers και το μηχάνημα μεταμορφώθηκε 😉

   

  4. Roland MT32 (2009)

  Μαζί με τον Macintosh Performa 6116CD είχα βάλει στόχο και για μια Roland MT32 γιατί είδα ότι ορισμένα παιχνίδια της Sierra Online την υποστήριζαν. Απλά ήταν καλύτερες οι εποχές γιατί την αγόρασα στα 90 ευρώ συνολικό κόστος με τα έξοδα μεταφοράς από Ebay Ιαπωνία (χωρίς παρελκόμενα όπως τροφοδοτικό, καλώδια midi κλπ).

   

  5. Power Macintosh G3 Minitower 

  Το πουλούσε ένα παλληκάρι στα 100 ευρώ αλλά δεν είχε αντάπτορα για να το συνδέσει στην οθόνη VGA που είχε και δεν ήξερε αν είναι λειτουργικό. Πήγα από το σπίτι του με αντάπτορα αλλά δεν έδειχνε τίποτα η οθόνη. Εν τω μεταξύ ο υπολογιστής ήταν λες και είχε βγει από το κουτί γιατί συνέχεια το καθάριζε και το φρόντιζε. Πραγματικά έπαθα πλάκα με την εμφάνιση και του είπα ότι θα το ρισκάρω και θα το πάρω.  Ένιωθε και εκείνος λίγο άσχημα και μου είπε ότι αν έχω νέα να τον ενημερώσω. Στο σπίτι όμως είχα έτοιμες καινούριες μνήμες που είχα αγοράσει πριν κάποιο διάστημα από Αμερική (OWC). Μόλις έβγαλα τις παλιές και έβαλα τις καινούριες το μήχάνημα πήρε μπρος 🙂

   

  6. Macintosh LC475 

  Ζητούσα έναν Macintosh με Motorola επεξεργαστή (68040 κατά προτίμηση) γιατί το είχα παράπονο να παίξω το Rex Nebular 🙂 . Το συγκεκριμένο παιχνίδι τρέχει μόνο σε Motorola (όχι PowerPC) εφόσον στο memory panel απενεργοποιήσεις το 32-bit addressing mode. Αυτό γίνεται μέχρι και το System 7.5.5.  Δεν με ενδιέφερε πληκτρολόγιο και ποντίκι γιατί είχα ήδη. Βρέθηκε ένα παλληκάρι που μου έδινε τον LC475 με 60 ευρώ και τελικά καταλήξαμε να μου το δώσει στα 40 ευρώ χωρίς τον δίσκο όμως γιατί τον ήθελε. Κανένα πρόβλημα γιατί είχα ήδη έναν spare στα 4gb περίπου ο οποίος είναι ότι πρέπει για παιχνίδια και προγράμματα εκείνης της εποχής.

   

  7. PowerMac G5 (2021)

  50 ευρώ κόστισε, λειτουργικός αλλά χωρίς σκληρό δίσκο και στην συνάντηση έτυχε να είναι γνωστός μου και γείτονας ο οποίος κατάλαβε κάτι από την φωνή μου 🙂 . Ενώ η τιμή είναι άψογη την πάτησα με τον ssd και το kit που παρήγγειλα από Αμερική γιατί έκανε όλη την πορεία της μεταφοράς, δεν πήρα ποτέ ειδοποίηση εδώ στην Ελλάδα και έτσι μου έστειλε μήνυμα το μαγαζί από την Αμερική ότι η παραγγελία μου επέστρεψε πίσω. Επειδή είχα κανονίσει με την οικονομική μεταφορά υπήρχε tracking μόνο εντός της Αμερικής. Μου έβαλαν πίσω τα λεφτά και ίσως κάποια στιγμή ξανακάνω παραγγελία.

   

  8. Fable (2023)

  Φετινό απόκτημα, ένα ωραίο adventure για PC Windows. Το βρήκα στο ebay με κόστος 35 ευρώ (και τα μεταφορικά μέσα) στο κουτί του καινούριο και σφραγισμένο. 

   

  9. The Secret of Monkey Island (Amiga - Kixx version)

  Το κλασικό adventure στην budget έκδοση Kixx ήταν σε δημοπρασία στο ebay, δεν ενδιαφέρθηκε σχεδόν κανείς και κέρδισα με 30 ευρώ περίπου.

   

  Αυτά για την ώρα 🙂

  • Confused 1

 14. Ωραίες εποχές.

  Ενδεικτικά κάποιες από τις τις αγορές μου:

  Imac G3: γύρω στα 117 ευρώ με τα έξοδα αποστολής από ebay Αγγλία, (2008). Μάλιστα μου έστειλαν λάθος μοντέλο, με πιο γρήγορο επεξεργαστή και περισσότερη ram στην κάρτα γραφικών. 🙂

  Roland MT32: 90 ευρώ τελική τιμή από ebay Ιαπωνία (2009).

  Sonnet Nubus G3 Accelerator 500mhz για Macintosh Performa 6116CD (aka Powermac 6100) από έναν τύπο στο New Jersey όπου το πουλούσε μόνο 25 usd. Μου έστειλε προσφορά για Ελλάδα γράφοντας τις διαστάσεις και το βάρος του πακέτου και το συνολικό κόστος με τα μεταφορικά ήταν 66 usd. (2009). Έστειλε και δισκετούλα με τους drivers 🙂

  Macintosh Performa 6116CD: γύρω στα 80 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αμερική (2009).

   

   

  • Like 2

 15. 14 λεπτά πρίν, dony έγραψε:

  Προσωπικά το είδος παιχνιδιών που έχω καταλήξει περισσότερο είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο, και είναι τα vertically scrolling shoot 'em ups. Όπως είναι ας πούμε τα Star Force, Flying Shark, 1942, Gemini Wings, Tiger Heli και πολλά-πολλά ακόμη, κυρίως φυσικά στα arcades. Από home συστήματα μέχρι σχετικά πρόσφατα πίστευα ότι η Amiga είναι η απόλυτη πλατφόρμα για τέτοιου είδους τίτλους, με τα Battle Squadron, Hybris, Frenetic, Banshee, Mega Apocalypse κ.ά. Έφτασε όμως μία μέρα του σωτήριου έτους 2019 για να συστηθεί στην κοινότητα του Commodore 64 η Sarah Jane Avory με το καταπληκτικό Neutron, το οποίο ακολουθήθηκε από τα - εξίσου υπέροχα - Santron, Zeta Wing, Soul Force και Snow Force (τα δύο τελευταία είναι horizontally scrolling shoot 'em ups). Τα παραπάνω παιχνίδια μου έδωσαν να καταλάβω ότι μπορεί και ο 64άρης να αποτελέσει την στέγη για κορυφαία παιχνίδια του είδους, κάτι που ισχύει ακόμα και για τον ZX Spectrum, όπως διαπιστώσαμε από τις (σχετικά πρόσφατες) κυκλοφορίες των RetroForce και Redshift.

  Φυσικά, εννοείται και εξυπακούεται ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λάτρεψα πολλές δεκάδες παιχνίδια σε κάθε είδους μηχάνημα που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το παραπάνω είδος - ενδεικτικά είναι αυτά που έχω ήδη αναφέρει σε άλλο topic, ΕΔΩ.

  Είδα ορισμένα από τα παραπάνω παιχνίδια και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα με την κίνηση, την ταχύτητα και το scrolling του C64.

  • Like 1

 16. Καλημέρα,

  αν σας δινόταν η ευκαιρία να αποκτήσετε και να διαμορφώσετε μια κονσόλα που δεν έχετε (ανεξάρτητα φυσικά από το οικονομικό κόστος), ποια θα ήταν η επιλογή σας? 

  Αυτή την περίοδο θα επέλεγα ένα Sega Mega CD κομπλέ με Mega Drive και 32Χ. Ειδικά το Sega Mega Drive/CD 1 έχει πολύ ωραίο design και έχει επίσης τίτλους όπως The Secret of Monkey Island, Rise of the Dragon και Rebel Assault.

  • Like 1

 17. Καλημέρα,

  αν σας δινόταν η ευκαιρία να αποκτήσετε και να διαμορφώσετε έναν υπολογιστή που δεν έχετε (ανεξάρτητα φυσικά από το οικονομικό κόστος), ποια θα ήταν η επιλογή σας? 

  Αυτή την περίοδο θα επέλεγα έναν Atari Mega STE. Μου αρέσει πολύ το design του, είναι πιο δυνατός από τα υπόλοιπα μοντέλα (Atari ST, STF, STFM), θα του έβαζα 4mb ram και ότι άλλο καλό και χρήσιμο μπορεί να πάρει πχ Ultrasatan, Roland MT32.

   

   

  • Like 3
  • Love 1

 18. Ωωω σίγουρα θα μείνουν πολλά στην άκρη. Ας θυμηθώ όμως ορισμένα από τα μηχανήματα που είχα στην κατοχή μου:

   

  Amstrad CPC 464: Renegade, Target Renegade, Ikari Warriors, Matchday 1 & 2, Barbarian, Ping Pong, Hyper sports, Commando, Krakout.

  Super Nintendo: Street Fighter II The World Warrior, World League Basketball, Super Mario All Stars, Donkey Kong Country, Mortal Kombat II.

  Dos/Windows PC: The Secret of Monkey Island, Monkey Island 2, Doom 2,  Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Carmageddon, NBA Live 95, Day of the Tentacle, Flashback, Prince of Persia, Sensible World of Soccer, The Curse of Monkey Island, Grim Fandango, King's Quest V, Loom, Police Quest 1, Leisure Suit Larry 1, Bioforge, Flight of the Amazon Queen.

   

  Από μηχανήματα που είχαν φίλοι / γείτονες δεν πρόκειται να ξεχάσω το πόσο ελκυστικό έβρισκα το Kick Off σε Atari 520ST και το Kick Off 2 στην Amiga 500.

  • Like 1
  • Love 3

 19. Σωστά,

  κάποια μηχανήματα τα νοσταλγούμε διότι ποτέ δεν τα είχαμε ενώ θα θέλαμε γιατί μας είχαν κάνει κάποιο κλικ τότε. Από την άλλη υπάρχουν και μηχανήματα που θέλουμε να αποκτήσουμε (ή αποκτήσαμε τώρα) γιατί ψαχνόμαστε και βρίσκουμε πληροφορίες που τότε μας ήταν αδιάφορες. Π.χ. θα μου άρεσε να έχω ένα Sega Mega CD με 32X ενώ τότε το προσπερνούσα. Επίσης θα με ενδιέφερε ένας Acorn Archimedes ή ένα FM Towns. Πάνω απ΄ όλα πάντως κοιτάω για μηχανήματα που θα ασχολούμαι (gaming κυρίως) και δεν θα κάθονται σε ένα ράφι ή μια αποθήκη. Είμαι πολύ περισσότερο player παρά collector. 🙂

  Αν εξαιρέσεις το PC (Dos/Windows 95) όλα τα άλλα μηχανήματα (Amiga, Atari, Mac) τα πήρα επειδή δεν είχα κανένα από αυτά την εποχή που κυκλοφορούσαν. Ειδικά μια Amiga ήθελα πάρα πολύ. Από την άλλη, ενώ τότε μου ήταν αδιάφορο, τώρα συμπαθώ ιδιαίτερα τον Atari 1040STF γιατί έχει πολύ ωραίο design καθώς και ενσωματωμένες θύρες midi. Ότι πρέπει για Police Quest 2, Codename Iceman κλπ. με Roland MT32.

  Επίσης η αγάπη του καθενός προς ένα μηχάνημα, φαίνεται από το μεράκι και τον χρόνο που έχει ασχοληθεί με αυτό. Βλέπω και διαβάζω για Spectrum, Amstrad με gotek, αξεσουάρ κλπ. και εντυπωσιάζομαι με όλα αυτά που έχουν/έχετε στήσει ορισμένοι.

   

   

   

  • Like 2

 20. Η ιστορία μου με την Amiga είναι η εξής:

  Αρχές δεκαετίας 90 έχοντας από το 1987 έναν Amstrad CPC 464 κι ένα Schneider EuroPC από το 1989, άρχισε να με ελκύει περισσότερο τεχνικά στα παιχνίδια ο ήχος. Είχα πάρει τηλέφωνο τον πειρατή (όπου δύο φορές είχα παραγγείλει όλες κι όλες, όλα τα άλλα παιχνίδια που είχα ήταν αυθεντικά) και τον ρώτησα αν έχει κάποιο παιχνίδι στον Amstrad που να μιλάει, να ακούω φωνή δηλαδή. Μου είπε ότι δεν έχει κάτι εκτός από ένα πρόγραμμα που σου λέει ότι του πληκτρολογήσεις.

   

  Εκείνη την περίοδο ο κολλητός μου και γείτονάς μου, είχε επίσης Amstrad CPC 464 και μου έλεγε ότι σύντομα θα αγοράσει Amiga 500. Τον ρώτησα αν η Amiga έχει κάνα παιχνίδι που να μιλάει. Μου λέει: "Πφφ, στην Amiga όλα τα παιχνίδια μιλάνε!". Εκείνη την στιγμή με έπιασε ένα δέος αλλά έβαζα συχνά παιχνίδια (και ειδικά το Kung Fu Master) στον Amstrad και σκεφτόμουν τι ωραίο μηχάνημα που είναι και ότι η Amiga θα είναι για λίγο καλύτερη.

   

  Παρασκευή απόγευμα, μουντός ο καιρός, διάβαζα αγγλικά. Από το μπαλκόνι βλέπω τον κολλητό μου με τον πατέρα του να βαδίζουν προς το αυτοκίνητο, ένα Volkswagen σκαραβαίος, πολύ ρετρό! Σίγουρα πηγαίνουν Αθήνα, στον Εγκέφαλο computers για την Amiga, σκέφτηκα!

   

  Έτσι την επόμενη μέρα, γύρω στις 11 το πρωί, πήγα σπίτι του με κάποια παιχνίδια του Amstrad που μου είχε δανείσει, ως δικαιολογία για να τα επιστρέψω. Ήταν εκεί με έναν φίλο του και φάνηκε ότι ενοχλήθηκαν όταν με είδαν αλλά δεν με ενδιέφερε γιατί ήθελα να δω την Amiga 🙂

   

  Έπαιζαν το Smash TV το οποίο μου φάνηκε okay, όχι όμως κάτι το φοβερό. Έπειτα όμως έβαλε το WrestleMania 1. Ενώ είχα πει στον εαυτό μου ότι θα είμαι ψύχραιμος και cool, όταν άκουσα την μουσική στο WrestleMania, μου έπεσαν τα σαγόνια! Πραγματικά έπρεπε να έρθει γερανός να μου κλείσει το στόμα! Έφαγα ένα κόλλημα με την Amiga και προσπαθούσα για κάποια χρόνια ανεπιτυχώς να πείσω την μητέρα μου να μου αγοράσει μία. 

   

  Στην πορεία άρχισα να στρέφομαι προς τα PC γιατί είχα πάρει έναν 286, μου άρεσαν τα adventures και το 1993 έβαλα σκληρό δίσκο, κάρτα ήχου και single speed CD ROM drive. Πήγα να πάρω το PC όταν ήταν έτοιμο και ο μαγαζάτορας ήξερε τι έκανε. Είχε βάλει να παίζει το King's Quest 5 CD version. Ήταν το πρώτο παιχνίδι που άκουσα με κάρτα ήχου στο PC και τελικά το πήρα κι αυτό με 25.000 δραχμές.

   

  Έπρεπε να φτάσουμε στο 2021 για να αποκτήσω τελικά κι εγώ μια Amiga. Ήταν ένα μηχάνημα όνειρο, όλα ήταν σούπερ. Ότι υπήρχε στον Amstrad και το έβλεπα μετά και στην Amiga, ήταν κλάσεις ανώτερο. Η λέξη "πώρωση" ταίριαζε απόλυτα με αυτόν τον υπολογιστή. Τώρα προσέχω περισσότερο την τεχνική. Ο ήχος της με εκπλήσσει θετικά, μουσική, samples κλπ. Επίσης το scrolling δεν παίζεται. Παιχνίδια όπως Jim Power, Shadow of the Beast, Soccer Kid, Turrican κλπ. είναι να τα τρέχεις μόνο και μόνο για να θαυμάζεις την τεχνική. 

   

  Δεν με ενδιαφέρει και δεν μπαίνω στην διαδικασία να πω ποιος είναι ο καλύτερος υπολογιστής. Για μένα υπάρχει ο αγαπημένος υπολογιστής είτε είναι Amiga, είτε Atari είτε Spectrum. Γιατί κάθε μηχάνημα είχε το δικό του προσωπικό ύφος και ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. 

   

   

  • Like 3
  • Love 2


Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
×
×
 • Create New...