Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

Italo Disco

Πως λεγόταν να δείς....

Recommended Posts

Αυτή η ενότητα μπορεί να ξεκινάει ως μιά απλή "αναζήτηση" ενός και μόνο τίτλου, αλλά μπορεί ο καθένας σας να προσθέτει με την σειρά του ένα παιχνίδι που αναζητά αλλά δεν ξέρει τον τίτλο.

Θυμάμαι ήταν μιά εποχή που αγόραζα όπως και όλοι εδώ το PIXEL. Σε ένα του τεύχος - θα πρέπει να ήταν τέλη του 80 γιατι τότε άρχισα να ασχολούμαι με το άθλημα - υπήρχε ένα review για ένα beat em up παιχνίδι με γραφικά EGA (ή μήπως ήταν για commodore/amstrad 😉 που απο τότε με έχει "στοιχειώσει", γιατι δεν μπορώ να το ξαναβρώ με τίποτα και ο μόνος τρόπος να το ξαναβρώ θα ήταν να βρώ το συγκεκριμένο τεύχος. Θυμάμαι πως το review ήταν εκτενές με μεγάλες φωτογραφίες - οχι κάτι δλδ σε μονόστηλο - αναφορά στο παιχνίδι - και πως στον τίτλο του υπήρχε (;) η λέξη Chinatown.

Αν κάποιος ξέρει για ποιόν τίτλο μιλάμε, θα λύσει ένα μυστήριο που ξεπερνά τα τριάντα σχεδόν χρόνια.

• Like 1

Το μόνο στοιχείο που έχουμε λοιπόν είναι κάποιο review στο θρυλικό περιοδικό Pixel και η λέξη Chinatown.

Χμμ.. Chinatown ε.. 

Μήπως είναι κάποιο απο αυτά:

- Big trouble in little China 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Big_Trouble_in_Little_China_(video_game)

- Manhattan Dealers 

https://www.vintageisthenewold.com/retro-revisited-manhattan-dealers

Καλημερα δυστυχως οχι το μεν πρωτο κορυφη οπως και το αλλο που ειχα λιωσει τοτε το Kung Fu Master με side scrolling ουτε και το δευτερο σιγουρα γιατι δεν ηταν για αμιγκα αυτο που θυμαμαι χαρακτηριστικα ειναι κιντρινες ega φανταζομαι φιγουρες σε μαυρο φοντο, ισως ηταν καποιο version για spectrum (?) παντως το ψαχνω χρονια οποτε αν υπαρχουν θα μπω στην διαδικασια να κατεβασω οτι pixel βρω μηπως και το εντοπισω, η λεξη China  παντως ηταν μεσα σιγουρα

• Like 1

Είμαι και εγώ λάτρης της MS-DOS εποχής και  Θα σκάσω άμα δεν το βρω! :D

Το Manhattan Dealers είχε βγει σε πολλούς Ρετρο υπολογιστές και όπως και σε PC MSDOS με υποστήριξη γραφικών CGA, EGA κτλ. 

Επίσης υπάρχει και ένα παιχνίδι που θυμάμαι που μοιάζει με port του Bruce Lee με κάτι κινέζικα στην αρχή :του παιχνιδιού, το karate king και αυτό υποστήριζε CGA και EGA γραφικά.

Μετά σκέφτομαι μήπως λες κάποιο απο την σειρά Last Ninja (και αυτό υποστήριζε CGA/EGA) ή το saboteur αλλά δεν το νομίζω να λες και αυτό.

Όλα αυτά τα παιχνίδια είχαν βγει φυσικά σε DOS και σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές της εποχής.

Επεξεργάστηκε από Always Somewhere

19 ώρες πρίν, Always Somewhere έγραψε:

Είμαι και εγώ λάτρης της MS-DOS εποχής και  Θα σκάσω άμα δεν το βρω! 😄

Το Manhattan Dealers είχε βγει σε πολλούς Ρετρο υπολογιστές και όπως και σε PC MSDOS με υποστήριξη γραφικών CGA, EGA κτλ. 

Επίσης υπάρχει και ένα παιχνίδι που θυμάμαι που μοιάζει με port του Bruce Lee με κάτι κινέζικα στην αρχή :του παιχνιδιού, το karate king και αυτό υποστήριζε CGA και EGA γραφικά.

Μετά σκέφτομαι μήπως λες κάποιο απο την σειρά Last Ninja (και αυτό υποστήριζε CGA/EGA) ή το saboteur αλλά δεν το νομίζω να λες και αυτό.

Όλα αυτά τα παιχνίδια είχαν βγει φυσικά σε DOS και σχεδόν σε όλους τους υπολογιστές της εποχής.

Νομιζω οτι το PIXEL τελη 80 τουλαχιστον ασχολουνταν περισσοτερο με 8bit/16bit υπολογιστες και οχι τοσο PC, οποτε υποθετω οτι θα ηταν ισως και καποιο version για spectrum αν δεν ηταν για PC και σιγουρα ειχε τη λεξη china/china town και ηταν beat em up, δεν το ειχα δει ζωντανα σε υπολογιστη αλλα σε φωτογραφια οποτε δεν ξερω πως ηταν το scrolling σιγουρα δεν ειναι απο τα Last Ninja που τα ειχα παιξει, εμοιαζε περισσοτερο με το TARGET RENEGADE που ειχα λιωσει επισης στον 6128 με πολλους εχθρους ταυροχρονα και σιγουρα οχι side scrolling οπως του International Karate η του Kung fu master που ηταν επισης αγαπημενο οπως εγραψα πιο πανω.

Εποχαρες, παιχνιδαρε, αναμνησεις.

19 ώρες πρίν, Always Somewhere έγραψε:

• Like 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε Σύνδεση

Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
  • Create New...