Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

skylas

Ποια εικόνα σε BASIC σας αρέσει περισσότερο?

Ποια εικόνα σε BASIC σας αρέσει περισσότερο?  

11 μέλη εχουν ψηφίσει

1. 1. Ποια εικόνα σε BASIC σας αρέσει περισσότερο?

• ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
    • ΦΟΡΤΗΓΟ
    • ΤΑΝΚ
    • ΜΟΥΣΕΙΟ
    • ΟΠΛΑ
      0
    • ΤΕΡΜΑΤΑΚΙ

Recommended Posts

Ἐνα από τα πράγματα που μου άρεσε περισσότερο είναι να φτιάχνω εικόνες σε BASIC για τον AMSTRAD.
Παρότι πιάνουν πολύ χώρο και θέλουν πολύ δουλειά, και έχουν και πολλούς περιορισμούς (π.χ. αριθμός χρωμάτων), προσπαθώ πάντα να περιλαμβάνω έστω μία στα παιχνίδια μου (ή σε μορφή μικρού animation με λίγη κίνηση).

Μπορείτε να ψηφίσετε και να σχολιάσετε ποια σας αρέσει περισσότερο και γιατί!

Καλές γιορτἐς και καλή Ανάσταση σε όλους!

ART WAR 1.jpg

BATTLE OF LENINGRAD 2 ANIMATION.png

BATTLE OF LENINGRAD 1 ANIMATION.png

ART WAR3.png

ART WAR 2.png

PENALTY KICKS.png

Επεξεργάστηκε από skylas
  • Love 1

Το "τερματάκι" λόγω των σωστών χρωμάτων!

Κοίτα, θα σου πω το εξής: κάποτε, ορμώμενος από το Ghostbusters στον Commodore 64 κάθισα και έφτιαξα το logo με το φαντασματάκι σε Sinclair BASIC στον ZX Spectrum με γραμμές, κύκλους, ελλείψεις αλλά και σκέτα pixels. Μετά από δουλειά 2-3 ημερών κατάφερα να το βγάλω ακριβώς ίδιο, εκτός από το να γεμίσω με κόκκινο χρώμα το απαγορευτικό σήμα καθώς η Sinclair BASIC δεν είχε εντολή FILL και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω τη δουλειά pixel προς pixel.

2-3 χρόνια αργότερα, στον Atari ST, άρχισα να πειραματίζομαι με ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα που είχε, το Degas Elite. Τα αποτελέσματα ήταν σαφώς ανώτερα και απείρως ευκολότερα στη δημιουργία τους. Πού θέλω να καταλήξω; Στο ότι δεν υπάρχει λόγος να φτιάχνεις εικόνες χρησιμοποιώντας τις εντολές της BASIC, καθώς μπορείς απλά να τις φτιάξεις με το Art Studio και να τις φορτώνεις από τη δισκέτα.

Παρ' όλα αυτά, εάν επιμένεις να συνεχίσεις χρησιμοποιώντας την BASIC αποκλειστικά, τότε προτείνω να πάρεις κάποιες ιδέες από τα γραφικά του The Hobbit (ZX Spectrum, 1982) που είναι φτιαγμένα μόνο με γραμμές, κύκλους, ελλείψεις και FILLs - πράγματα που γίνονται άνετα στην Locomotice BASIC:

• Like 2
  • Love 1

Χρόνια πολλά καταρχήν!
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!  Η ψηφοφορία μένει ανοιχτή!
Εγω ημουν μεταξυ του ΤΑΝΚ μάλλον ή του αεροπλάνου. Όντως όμως το τερματάκι έχει τα πιο ταιριαστά χρώματα, ενώ είναι σε mode 2 που επιτρέπονται μονο 2 χρώματα, οπότε ταίριαξαν γάντι!

• Like 2

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε Σύνδεση

Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
  • Create New...