Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!

Dimitris1980

Τελευταίο απόκτημα (παιχνίδι)

Recommended Posts

Ποιο ή ποια είναι τα τελευταία παιχνίδια που αποκτήσατε? Και για ποιο μηχάνημα?

Μου ήρθε η έμπνευση του θέματος επειδή σήμερα παρέλαβα δύο παιχνίδια για PC Windows:

1. The Curse of Monkey Island (DVD case)

2. Blade Runner (Big box EA classics)

IMG_20230407_000156.jpg

• Like 1

Χμ, έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο παιχνίδι που αγόρασα σε φυσική έκδοση ήταν το ΝΒΑ 2Κ23 για το XBOX One. Δεν το λες και retro, αλλά τι να κάνεις, παίζουμε διπλά με τον γιο μου που το προτιμάει από το TV Sports Basketball (γιατί άραγε; 😃).

Σε digital downloads τώρα το πιο πρόσφατο απόκτημά μου (αγορά) ήταν το Donum για ZX Spectrum και σε δωρεάν ήταν τα Missile Defense για Commodore 64 και Parsec για ZX Spectrum.

• Like 2

25 λεπτά πρίν, dony έγραψε:

Χμ, έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο παιχνίδι που αγόρασα σε φυσική έκδοση ήταν το ΝΒΑ 2Κ23 για το XBOX One. Δεν το λες και retro, αλλά τι να κάνεις, παίζουμε διπλά με τον γιο μου που το προτιμάει από το TV Sports Basketball (γιατί άραγε; 😃).

Σε digital downloads τώρα το πιο πρόσφατο απόκτημά μου (αγορά) ήταν το Donum για ZX Spectrum και σε δωρεάν ήταν τα Missile Defense για Commodore 64 και Parsec για ZX Spectrum.

TV Sports Basketball ε? Το έπαιζε τότε φανατικά ο αδερφός μου στον 286 και ο κολλητός μας στην Amiga 500 🙂 

• Like 1

Εντάξει, για την εποχή ήταν κάτι το απίστευτο. Όχι τόσο σαν basketball game αλλά περισσότερο λόγω συνολικής παρουσίασης, στατιστικών και attributes παικτών και της δυνατότητας να φτιάξεις τις δικές σου ομάδες. Για περίπου μια διετία έπαιζε μόνο του άνευ συναγωνισμού.

Κάπου το '91 αν θυμάμαι καλά όμως εμφανίστηκε το Lakers vs Celtics & the NBA Playoffs στα PCs το οποίο με την πρώτη ματιά μπορεί να μην φαινόταν ανώτερο, αλλά είχε πραγματικές ομάδες, πραγματικούς παίκτες με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και σαφώς ανώτερο gameplay. Κάπου εκεί νομίζω ότι οι μπασκετόφιλοι στράφηκαν στα PCs αμετάκλητα και αυτά δεν τους απογοήτευσαν, αφού λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το απίστευτο/μοναδικό/ανεπανάληπτο NBA Live '95. Δε νομίζω στη ζωή μου να έχω ξοδέψει έστω και τις μισές ώρες σε άλλο παιχνίδι από όσες αφιέρωσα στον συγκεκριμένο τίτλο...

• Like 1

5 λεπτά πρίν, dony έγραψε:

Εντάξει, για την εποχή ήταν κάτι το απίστευτο. Όχι τόσο σαν basketball game αλλά περισσότερο λόγω συνολικής παρουσίασης, στατιστικών και attributes παικτών και της δυνατότητας να φτιάξεις τις δικές σου ομάδες. Για περίπου μια διετία έπαιζε μόνο του άνευ συναγωνισμού.

Κάπου το '91 αν θυμάμαι καλά όμως εμφανίστηκε το Lakers vs Celtics & the NBA Playoffs στα PCs το οποίο με την πρώτη ματιά μπορεί να μην φαινόταν ανώτερο, αλλά είχε πραγματικές ομάδες, πραγματικούς παίκτες με ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και σαφώς ανώτερο gameplay. Κάπου εκεί νομίζω ότι οι μπασκετόφιλοι στράφηκαν στα PCs αμετάκλητα και αυτά δεν τους απογοήτευσαν, αφού λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το απίστευτο/μοναδικό/ανεπανάληπτο NBA Live '95. Δε νομίζω στη ζωή μου να έχω ξοδέψει έστω και τις μισές ώρες σε άλλο παιχνίδι από όσες αφιέρωσα στον συγκεκριμένο τίτλο...

Όπως τα λες Παναγιώτη , το NBA LIVE 95 , νομίζω άλλαξε μια για πάντα αυτό που ξέραμε για basket simulator στον υπολογιστή , ακόμα το έχω σε γνήσιό και είναι από τα παιχνίδια περάσαμε ατέλειωτες ώρες  , θυμάμαι να παίζω κανονική season μαζί τα playoff κοντά στα 100 παιχνίδια με κανονικούς χρόνους……😉

• Like 1

22 ώρες πρίν, 0raid έγραψε:

Όπως τα λες Παναγιώτη , το NBA LIVE 95 , νομίζω άλλαξε μια για πάντα αυτό που ξέραμε για basket simulator στον υπολογιστή , ακόμα το έχω σε γνήσιό και είναι από τα παιχνίδια περάσαμε ατέλειωτες ώρες  , θυμάμαι να παίζω κανονική season μαζί τα playoff κοντά στα 100 παιχνίδια με κανονικούς χρόνους……😉

Μια απ' τα ίδια: 82 παιχνίδια regular season + playoffs. Και όλα 48λεπτα. Τι, είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε; 😄

Το NBA Live 95 θυμάμαι ότι ήρθε από το πουθενά. Τουλάχιστον εγώ δεν είχα αντιληφθεί κάτι μέχρι που το είδα review στα περιοδικά. Πολύ εντυπωσιακό και παρόλο που μου αρέσει το ποδόσφαιρο περισσότερο, κόλλησα με το NBA Live, έμαθα παίχτες και άρχισα να βλέπω έπειτα και NBA τότε στην τηλεόραση. Αυθεντικοί παίχτες με τα στατιστικά τους και τα πρόσωπά τους (μου έχει μείνει η εικόνα του Divac με τα μουσάκια μέσα στο παιχνίδι), ήταν ο ορισμός του Basket Simulator. Το μοναδικό μου θέμα ήταν η επιλογή του χρόνου γιατί δυσκολευόμουν να αποφασίσω αν θα παίξω 12λεπτα ή 8λεπτα. 🙂. Τα 12λεπτα ήταν ατελείωτα 🙂 .

Το Laker VS Celtics ήταν επίσης εξαιρετικό για την εποχή του και πάντα έπαιρνα τους Lakers λόγω του Kareem Abdul Jabbar που έκανε ραβέρσες 🙂

• Like 2

37 λεπτά πρίν, Dimitris1980 έγραψε:

Εν τω μεταξύ βρήκα κι εγώ κάποια στιγμή στο σπίτι που μεγάλωσα το NBA Live 95 αλλά δεν έχω το CD 🙂

Χτύπα το από ebay είναι σε καλή τιμή!

https://www.ebay.co.uk/itm/265918334744?hash=item3de9f7c718:g:sLEAAOSw~NZjPBjx&amdata=enc%3AAQAHAAAAwDO2a0bTmGmJxU4uVi1lI1yw8ePAfdG%2BSqatxb4%2F37MscNvaJ0oZGrBdbE1%2B2%2FuDSeZB5gLRaOrXLEYHx6o27dfzVYSfYvvWgFaFHdo82hCIndFRBTSP%2BgMkvvYccEHWvCcb%2FPd3ktA%2FFim1Q5XXiGtVnGI2iu9nczsi9CUfZqsIdfFesf%2BOn0WEsskSoacFlJ%2BHr84e3jfwn2yBG%2BdLOxc9vHBHTEQGhHudO79l3NPu7VcpjKxpclt7YFy00hENCA%3D%3D|tkp%3ABk9SR7D04oLsYQ

• Like 1

Το NBA LIVE 95 δεν το είχα, αλλά είχα το LAKERS VS CELTICS ... και μετά το NBA LIVE 99. Πολύ καλά παιχνίδια. Αυτά γενικώς που θυμάμαι και είχα παίξει ατελείωτες ώρες είναι:

Arcade: Street Figher II

PC vintage: Master of ORION

PC: Medal of Honor Allied Assault

23 ώρες πρίν, orion24 έγραψε:

Το NBA LIVE 95 δεν το είχα, αλλά είχα το LAKERS VS CELTICS ... και μετά το NBA LIVE 99. Πολύ καλά παιχνίδια. Αυτά γενικώς που θυμάμαι και είχα παίξει ατελείωτες ώρες είναι:

Arcade: Street Figher II

PC vintage: Master of ORION

PC: Medal of Honor Allied Assault

Το Street Fighter II το είχα λιώσει στο Super Nes. Δεν συμπαθούσα μέχρι τότε τις κονσόλες αλλά όταν βγήκε προσφορά το Super Nintendo με το Street Fighter II πήγα και το αγόρασα. Μετά την έκδοση αυτή, οι υπόλοιπες μου φάνηκαν αρκετά υποδεέστερες :) 

• Like 1

Το τελευταίο μου απόκτημα είναι το Simon the Sorcerer floppy version για υπολογιστές Acorn Archimedes. Κυκλοφόρησε το 1993 και το αγόρασα καινούριο στο κουτί του.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

• Love 3

εγω γενικως δεν αγοραζω, αλλα πηρα αυτο γιατι μου φανηκε πολυ συλλεκτικο για το νησι μου (Amstrad cassette, Crete 1941).
5 ευρω εκανε και βγηκε 30 μαζι με μεταφορικα και τελωνεια, κριμα ρε παιδι μου!
https://cpcrulez.fr/GamesTest/crete_1941.htm

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό η κάντε σύνδεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να απαντήσετε

Δημιουργία Λογαριασμού

Έυκολα , γρήγορα ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Δημιουργία

Σύνδεση

Έχετε ηδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Κάντε Σύνδεση

Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
  • Create New...