Jump to content

Αυτή η Ιστοσελίδα ξανά δημιουργήθηκε για όλους εμάς τους λάτρεις τον retro μηχανημάτων που αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και τα οποία αν και πέρασαν αρκετά χρονια δεν θέλουμε να ξεχάσουμε!!

Εδώ μπορείτε να βρείτε και να ξανά-αγοράσετε αυτό που ψάχνατε χρόνια!
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή και καλές αγορές!


 • dony

  Vallation (Commodore 64) - Jason Kelk (code/GFX)/Sean "Odie" Connolly (music)

   

  Πραγματικά, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν όταν ξεκίνησε το project με τους ετήσιους διαγωνισμούς του RGCD (Retro Gamer CD - rgcd.co.uk) για παιχνίδια μεγέθους 16 kilobytes για τον Commodore 64 υπήρχε έστω και ένας που να είχε προβλέψει τι απίστευτες παραγωγές θα εμφανίζονταν. Θα σταθώ στον διαγωνισμό του 2013, οπότε και παρουσιάστηκαν ασύλληπτης ποιότητας και προγραμματιστικής αρτιότητας τίτλοι, όπως τα Micro Hexagon, Monster Buster, Rocket Smash, Powerglove και Kobo64. Αν και όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικές παραγωγές και μου έχουν χαρίσει δεκάδες ώρες διασκέδασης, στη συνέχεια θα σταθώ στο προσωπικό μου αγαπημένο από εκείνη τη χρονιά, το Vallation.

  Το Vallation είναι μία δημιουργία του Jason Kelk που έφυγε από κοντά μας το 2021, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη σκηνή του Commodore 64, αφού υπήρξε ένας από τους πλέον ταλαντούχους και δραστήριους coders, με πολλά παιχνίδια και demos στο ενεργητικό του.

  Αν θυμάται κάποιος τα κλασικά παιχνίδια που είχαν κυκλοφορήσει σε cartridge για τον Commodore 64 στα πρώτα χρόνια της εμπορικής σταδιοδρομίας του μηχανήματος (Jack Attack, International Soccer, Gorf κ.ά.), θα εκπλαγεί ευχάριστα βλέποντας - και ακούγοντας - πόσο ανώτερο είναι το Vallation συγκριτικά με τους 16ΚΒ τίτλους του παρελθόντος. Από την πρώτη κιόλας οθόνη τα χρώματα, το animation και η υπέροχη μουσική του Sean "Odie" Connolly προδιαθέτουν για μία υπέροχη gaming εμπειρία, αντάξια των κορυφαίων στην ιστορία της πλατφόρμας - και φυσικά δεν αναφέρομαι μονάχα σε παραγωγές των 16ΚΒ, αλλά ακόμα και σε παιχνίδια που απλώνονταν σε μία ολόκληρη δισκέτα. Το Vallation, ό,τι δεν διαθέτει σε μέγεθος όμως, το προσφέρει σε ατόφια gaming απόλαυση.

  Είναι πραγματικά σπάνιο να συναντά κανείς ένα παιχνίδι τόσο απλό στη σύλληψη αλλά και ταυτόχρονα τόσο καλοφτιαγμένο και τόσο εθιστικό στον τομέα του gameplay. Καθώς ο παίκτης καθοδηγεί το διαστημοπλοιάκι του από οθόνη σε οθόνη αποφεύγοντας θανατηφόρα εμπόδια και καταστρέφοντας διάφορους εχθρούς, η δυσκολία αυξάνει σταδιακά αλλά σε καμία περίπτωση με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους το κάνει η gaming απόλαυση: το Vallation απαιτεί προσοχή, συγκέντρωση, κάποιες φορές υπομονή και κάποιες άλλες ταχύτατες αντιδράσεις, αλλά σε κανένα του σημείο δεν πέφτει στην παγίδα να γίνει απάνθρωπα δύσκολο και να σπάσει τα νεύρα του παίκτη. Παρά τις πάνω από 100 οθόνες του (χωρισμένες σε 4 επίπεδα), το μικρό αυτό ψηφιακό αριστούργημα του Jason Kelk είναι εδώ για να το ολοκληρώσει ο gamer και όχι για να τον ταλαιπωρεί επί εβδομάδες ή μήνες. Το Vallation προσφέρει ατόφια arcade απόλαυση και, τολμώ να πω, ότι αποτελεί κάτι σαν βελτιωμένη έκδοση του Cybernoid, αντικαθιστώντας τον υψηλό δείκτη δυσκολίας του κλασικού παιχνιδιού της Hewson από το 1987 με μία ιδανική ισορροπία απλότητας πασπαλισμένης με μεγάλες δόσεις εθιστικότητας. Τα γραφικά του Vallation είναι πολύ καλά, με μοντέρνα σχεδιαστική προσέγγιση και αναμφισβήτητα αποτελούν ένα ακόμα θετικό στοιχείο του παιχνιδιού. Το ίδιο συμβαίνει με τον ακριβή και άμεσο χειρισμό (με το joystick στο 2ο port του 64άρη) ενώ για τη μουσική… σας τα είπα: απλά υπέροχη, σε τραβάει από μόνη της να παίξεις, όπως συνέβαινε και με κάποια κλασικά tunes του παρελθόντος (Monty on the Run, Loco, One Man and his Droid, Commando κλπ).

  Εν κατακλείδι, προσωπικά θεωρώ το Vallation ένα υπέροχο παιχνίδι και έναν εξαιρετικό τρόπο να περάσει κάποιος την ώρα του ρουφώντας την απόλαυση μιας gaming εμπειρίας που είναι αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της πλατφόρμας για την οποία δημιουργήθηκε. Κατεβάστε το από το https://csdb.dk/release/?id=125140.

  8116.jpg  Vallation1.jpg

  Vallation2.jpg   Vallation4.jpg

  • Like 2
  • Love 1


  User Feedback

  Recommended Comments

  Δεν υπάρχουν σχόλια
Copyright © 2011-2023 Retroworld.gr | Powered by ZEROraid
×
×
 • Create New...